T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - ŞEYH EDEBALİ ANADOLU LİSESİ

ŞEAL'İN YARDIMSEVER MELEKLERİ

 

''Ah, kimselerin vakti yok Durup ince şeyleri anlamaya'' Gülten Akın, İlkyaz şiirinde böyle sesleniyor güzelden ve güzellikten habersiz yaşayıp iyiden iyilikten uzaklaşan insana.

Zamanın koşuşturmacası içerisinde gülümseyen insanları görmek gün geçtikçe biraz daha zorlaşıyor, öyle değil mi? Baksanıza, herkes kendi tasasına düşmüş, herkes kendi dünyasına kapanmış. Herkes kendi kabuğunda. Herkes kendi yarasına tapıyor. Birbirimize iyi davranmak, doğaya sahip çıkmak, hayvanları korumak  neden bize bu kadar zor geliyor?

Sahici sevgiyi aramak yerine sahici davranmaya, iyiyi istemekten önce iyi olmaya ve böylece sahiden sevmeye başlamakla başlıyor her şey. İşte bugün yapabileceklerimiz arasından daha kibar olmayı seçmek, örnek teşkil edecek bir durumda olmak, bir şeyi iyi ve güzel etmeye dair bir dokunuş sadece ince bir dokunuş sergilediler öğretmenlerimiz. Hayatımıza güzellik katacak bazı alışkanlıklardan bahsedelim birbirimize bahsetmekle kalmayalım eyleme geçelim.

Kimi insanlar, ona ait olmayan giysilerine rağmen güzelliğin yüzünü gördüler ve onu tanırlar. Çok şükür ki böyle öğretmenlerimiz var güzeli, iyiyi ve doğruyu bilen tanıyan dokunduğu her şeye kıymet veren, güzellik katan öğretmenlerimiz onlar.

Gerçekten iyi olan, ne çıplak birine, 'Neden elbisen yok?' diye sorar, ne de evsiz olana 'Evine ne oldu?' der. Onlar sözden ziyade eylem insanıdır. Güzel eyledikleri içinde sözleri güzeldir. Ettikleri de güzeldir.

Sevgi ve iyilik çağırınca yollar sarp ve dik olsa da takip ederler. Konuşunca inanarak konuşurlar inanın o öğretmenlerinize çocuklar.

Kalplerinde sevgi şefkat merhamet ve vicdan ile bir dua, dudaklarında doğru ve iyi bir şey yapmanın şükrü var sadece.

Durup ince şeyleri anlatmaya, anlamaya  Kimselerin vakti olmasa da

Bir gün birileri öte geçelerden ıslık çalacak ve biz  yanıt vereceğiz o zaman. Bugün bize iyilik, güzellik, sevgi, şefkat, rahmet ve merhamete dair  ıslık çalan hocalarımız oldu. Dokundukları her şeyi güzel kılan hocalarımız. Sevil Bahadır, Zülal Altun ve Asiye Kübra Akal hocalarımıza  çok teşekkür ederiz. Yaptıklarını anlatmaya, açıklamaya gerek yok ses sahibi olarak dinlemeye, görmeye çalışalım yeterdir. Şafak vakti kanatlanmış bir gönülle uyanacağız ve bir sevgi gününe daha, yapıp ettiklerinize teşekkürle uzanacağız. İyi ki varsınız kıymetli öğretmenlerimiz.    

19-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 20:20 - Görüntülenme: 199
  Beğen | 0  kişi beğendi