T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - ŞEYH EDEBALİ ANADOLU LİSESİ

OKUL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN CEYLAN'IN 1. DÖNEM SONU MESAJI

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım ve Sevgili Öğrenciler,

 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona ermiştir. Siz öğrenciler bu tatil sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede ikinci döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Bu vesileyle kendinizi en güzel şekilde değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şairin dediği gibi:

Hoşça bak zatına kim zübde-i alemsin sen

Merdüm-i didei ekvan olan ademsin sen

 

Kıymetli Öğretmenlerimiz;

Öğretmenler, yeni neslin mimarları olup okul ise  “manaya yükseliş, birliğe yöneliş, kaide ve disiplin” dir. Okul, etrafı duvarlarla çevrili somut bir varlıktan ziyade felsefi, ahlaki, manevi ve benliğin oluşumunda önemli bir  parça olup  soyut bir anlamı da taşımaktadır. Okullar kişileri büyüten ve olgunlaştıran zihni alışveriş yerleridir.

 

Sevgili Öğrenciler;

Eğitim ve öğretim de alemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Biz öğretmenlerin yegane gayesi özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkartacak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere ulaştırmaktır. Bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize, kültürümüzün ve medeniyetimizin temel değerlerini en zor şartlar altında bile yeni nesillere aktarmayı başarmış ismi ile müsemma olan unutulmaz izler bırakan muallimlerimize, sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli velilerimize teşekkür ediyor hepinize saygılar ve sevgiler sunar esenlikler diliyorum. 5 Şubatta görüşmek üzere hepinize iyi tatiller.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 17:56 - Görüntülenme: 647
  Beğen | 4  kişi beğendi